skip to main |
skip to sidebar
Fajita
- 2 csirkemell filé
- 6 ek olívaolaj
- 6 ek juharszirup vagy méz
- 4 zúzott gerezd fokhagyma
- 2 tk oregánó
- 2-3 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 1/2 uborka
- 1/2 fej jégsaláta
- 2 db paradicsom
- tejföl-majonéz-picimustár-pár csepp citrom leve tartásmártásnak
- 8 búzaliszt tortilla (készen kapható)
- Az olajat, a juharszirupot (vagy mézet), az összezúzott fokhagymát, az oregánót, őrölt borsot és a pirospaprikát egy tálban összekeverjük.
- A húst 2 cm-es csíkokra felvágjuk, megsózzuk és az előző páclébe keverjük. 2 órára a hűtőbe tesszük. Időnként megkevergetjük.
- A paradicsomot apró kockára vágjuk, a salátát kis darabkákra szeleteljük, az uborkát pedig gyufaszál vastagságú csíkokra aprítjuk.
- Ha a hús összeérett, forró serpenyőbe tesszük és megsütjük.
- A tortilla lapokat palacsintasütőben egyenként felmelegítjük és beletesszük a húst, a felaprított zöldségeket, egy kis tartárt, és a lereszelt sajtot. Felcsavarjuk.
- Melegen tálaljuk.
A hozzávalók 8 laphoz elegendőek!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése