2010. május 11., kedd

Fajita



  • 2 csirkemell filé
  • 6 ek olívaolaj
  • 6 ek juharszirup vagy méz
  • 4 zúzott gerezd fokhagyma
  • 2 tk oregánó
  • 2-3 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • 1/2 uborka
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 2 db paradicsom
  • tejföl-majonéz-picimustár-pár csepp citrom leve tartásmártásnak
  • 8 búzaliszt tortilla (készen kapható)
  1. Az olajat, a juharszirupot (vagy mézet), az összezúzott fokhagymát, az oregánót, őrölt borsot és a pirospaprikát egy tálban összekeverjük.
  2. A húst 2 cm-es csíkokra felvágjuk, megsózzuk és az előző páclébe keverjük. 2 órára a hűtőbe tesszük. Időnként megkevergetjük.
  3. A paradicsomot apró kockára vágjuk, a salátát kis darabkákra szeleteljük, az uborkát pedig gyufaszál vastagságú csíkokra aprítjuk.
  4. Ha a hús összeérett, forró serpenyőbe tesszük és megsütjük.
  5. A tortilla lapokat palacsintasütőben egyenként felmelegítjük és beletesszük a húst, a felaprított zöldségeket, egy kis tartárt, és a lereszelt sajtot. Felcsavarjuk.
  6. Melegen tálaljuk.

    A hozzávalók 8 laphoz elegendőek!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése